Aquest article és una continuació de l'entrada sobre microportàtils i es centra en els models assequibles per als estudiants.
Per fer una petita introducció, el terme netbook el va introduir Intel per referir-se a aquells portàtils de baix cost que tenen la funció bàsica de conectar-se a Internet i aplicacions d'ofimàtica, això ho va aconseguir creant processadors amb un procés de fabricació de 45 nanòmetres (el que permet un tamany més reduit del processador) i amb una optimització del consum de bateria. Aquests ordinadors també són coneguts com UMPC (Ultra Mobile PC) o Subportàtil.
Actualment ja hi ha varies empreses que es dediquen a fabricar aquests portàtils a preus molt competitius. Aquí us mostrarem alguns exemples dels portàtils que hi ha actualment i que són una bona opció per aquells estudiants que en volen un per a la universitat.
Les seves característiques principals són:
Pantalla petita. Entre 7 i 10 polzades.
Processador bàsic. Per tant jugar a jocs o processar imatges i vídeos és bastant complicat.
Pes molt baix. Normalment menys d’un quilo.
Els sistemes operatius poden ser o Windows o Linux. En el cas dels UMPC, molts van amb Windows mobile.
Els discs durs poden ser de dos tipus. Els normals (HDD) o uns anomenats SSD que són dispositius d'emmagatzematge de dades construits a partir de les memòries Flash o memòries volàtils com les SDRAMs.Donat els seu pes s’ometen alguns perifèrics com el CD, els ports USB, etc.
Actualment els més venuts són tres:
Asus EEEPC
Acer One
MSI Wind
Tot i que trobem altres com el de HP, Lenovo (marca de IBM), Dell, HTC etc.
Els preus d’aquests portàtils oscil·len entre 300 euros i 500 euros. El preu, a més, baixa si el sistema operatiu que porta és lliure, ja que no s’han de pagar llicències.
Per això des de Tecnobid recomanem a tots aquells usuaris que no tinguin encara portàtil o que se'l volen canviar, que mirin també aquesta opció ja que és barata i de gran portabilitat.
Fonts consultades
Intel Atom (Wikipedia)
SSD (Wikipedia)
Netbooks (Wikipedia)
Este artículo es la continuación de la entrada sobre micropotàtiles i se centra en los modelos asequibles para los estudiantes.
Como introducción decir que el termino netbook ha sido reintroducido por Intel para referirse a aquellos portátiles de bajo coste dónde sus funciones básicas son conectarse a Internet y tareas de ofimática, esto lo consiguieron creando procesadores con un proceso de fabricación de 45 nanómetros (lo que permite un tamanyo más reducido del procesador) y una optimización de la bateria. Estos ordenadores también son conocidos como UMPC (Ultra Mobile PC) o Subportátil.
Actualmente ya hay varias empresas que se dedican a fabricar estos portátiles a precios muy competitivos. Aquí os mostraremos algunos ejemplos de los portátiles que hay actualmente, ya que son una buena opción para aquellos estudiantes que quieran un portátil para la universidad a precio bajo.
Sus características principales son:
Pantalla pequeña. Entre 7 y 10 pulgadas.
Procesador básico. Por lo tanto jugar a juegos o procesar imagen y video será bastante difícil.
Peso muy bajo. Normalmente menos de un quilo.
Los sistemas operativos pueden ser Windows o Linux. En el caso de los UMPC muchos van con Windows Mobile.
Los discos duros pueen ser de dos tipos. los normales (HDD) o los llamados SSD que son dispositivos de almacenamiento de datos construidos a partir de memòrias Flash o de unidades volátiles como las SDRAMs.
Dado el peso se omiten algunos periféricos como el CD, el USB, etc.
Actualmente los más vendidos son tres:
Asus EEEPC
Acer One
MSI Wind
Aunque encontramos otros como el de HP, Lenovo (marca de IBM), Dell, HTC etc.
Los precios de estos portátiles van de 300 euros a 500 euros. El precio baja si el sistema operativo incluido es libre ya que no se tienen que pagar licencias.
Por esto, desde Tecnobid recomendamos a todos aquellos usuarios que no tengan aún un portátil o que se lo quieran cambiar, que miren también esta opción ya que es barata y de gran portabilidad.
Fuentes consultadas
Intel Atom (Wikipedia)
SSD (Wikipedia)
Netbooks (Wikipedia)